Destilarna Svarog

Po registraciji lahko tukaj predstavite sebe, svojo dejavnost, opremo in svoje izdelke
Odgovori
Destilarna SVAROG
Prispevkov: 3
Pridružen: Ponedeljek 11 Dec 2023, 16:50

Zgodba se prične z misijo v Latviji, kjer je Bojan dobil navdih za svoj gin. Ker je velik ljubitelj ginov, sva se odločila ustvariti svojega. Edinstvenega. Kmalu po vrnitvi iz tujine sva stopila na novo pot. Po nekaj mesecih truda in nenehnega iskanja ter pridobivanja novih znanj, nama je uspelo skuhati prvi gin. Najino zadovoljstvo je raslo z navdušenjem prvih pokuševalcev in prijateljev. V zeliščih domačega vrta sva našla nov navdih za različne okuse. Med njimi zlahka vsak izbere svojega najljubšega.
Destilarna Svarog uporablja klasičen način priprave gina London Dry Gin , pri katerem uporabljamo alkohol sladkorne melase, kateremu dodajamo druge sestavine. Po destilaciji, gin razredčimo z destilirano vodo za redčenje alkohola in ne dodajamo nobenih drugih ali umetnih sestavin.
Ime je destilarna dobila po glavnem božanstvu Slovanske mitologije SVAROGU. Svarog je praoče,prabog, bog stvarnik in bog in bog neba. Svarog predstavlja moč, pogum in misterioznost. Povezuje nebo,zemljo in naravo.
Vse to in še veliko majhnih skrivnosti odlikuje gine destilarne svarog.

https://svarogdistillery.si/
Odgovori