Čiščenje spiralne cevi v hladilniku..

Splošna vprašanja o destilacijski opremi, nasveti za nakup, kvaliteti, vzdrževanju, nabavi, cenah
Odgovori
markor

Pozdravljeni,
zanimajo me vaše izkušnje - kako (če) čistite spiralno cev v hladilniku? Ne mislim s paro ipd., ampak "mehansko", kakšne ščetke, krpe ipd. Hvala!
Uporabniški avatar
PetriotGin
Kontakt:

Pred čason sem bil v Mercator Tehniki in sem se spomnil na ta tvoj zapis, ko sem zagledal dimnikarske krtače na žici - različnih dolžin.
Nastavkov je kar nekaj - predvsem manjši so plastični. Bi bilo pa potrebno preveriti kako lahko sama kovinska ročica odrgne bakreno cev.
Priponke
Dimnikarske krtače
Dimnikarske krtače
dimnikarske_scetke_nastavki.jpg (133.19 KiB) Pogledano 451 krat
dimnikarske_scetke.jpg
dimnikarske_scetke.jpg (175.42 KiB) Pogledano 451 krat
markor

Hvala za odgovor in predlog! Ja, te ščetke poznam - samo nisem prepričan, da bi "spravil skozi" spiralno cev.. zaenkrat sem našel - in mi od vsega preizkušenega najbolje funkcionira - ščetke, ki se uporabljajo v akvaristiki za čiščenje cevi.. le da je zgolj 1,5 m dolga in žal prekratka.. https://www.mrpet.si/en-us/aquadella-sc ... 26820.aspx
zacetnik

Zanima me kako in s čim se očistiti kotel za žganje, povezovalna cev in spirala v hladilniku.
markor

Pozdravljeni,
da "odgovorim sam sebi".. :D
Torej.. po precej iskanja in preizkušanja sem končno našel "predvleko za kable", ki mi gre skozi spiralno cev hladilnika - pri meni je namreč na začetku / koncu sorazmerno oster zavoj, in se mi vsaka druga zadeva "ustavi. Poskušal sem vse mogoče, pa nič.. No, tale predvleka pa lepo "gre skozi", potem si povlečem vrvico, kjer lahko na sredino nato pritrdim ščetko, krpo ipd., pač kaj rabim za čiščenje.. Na ta način sedaj lahko očistim spiralno cev, kot želim.. Upam, da še komu nasvet pomaga.. lp!
https://www.videlektro.com/sl/shop/orod ... 29-10.html
Odgovori